Spring naar inhoud

Migraine

Gistermiddag begon ik het bekende gevoel weer te krijgen: hoofdpijn. Ik heb er vaker last van en volgens de huisarts is het spanningshoofdpijn. Soms is het behoorlijk erg, dat ik geen licht kan verdragen en dat ik licht misselijk ben. De pijn is erg vervelend maar als ik me even rustig hou en ga liggen of slapen, is het wel over. Ik ben eraan gewend en het hoort bij me. Er zijn meer dagen dat ik hoofdpijn heb dan dat ik het niet heb. Maar soms wordt die pijn gewoon erg heftig. Net zoals gisteravond.

Na mijn pauze begon de hoofdpijn steeds vervelender te worden. Ik merkte dat ik me helemaal niet goed kon concentreren, ik was afwezig en de meest simpele dingen leken erg moeilijk op de een of andere manier. Ik kon gewoon niet goed meer nadenken. Daarnaast werd ik op een gegeven moment erg duizelig. Dat was vreemd wat ik zat gewoon recht voor me uit te kijken op mijn computerscherm op het werk. Ik was dan ook blij toen ik om half 6 klaar was met werken en naar huis kon gaan. In de auto was het warm en het bonken in mijn hoofd werd iets erger.

Eenmaal thuis aangekomen was Dennis gelukkig al bijna klaar met koken dus we konden vrij snel aan tafel. Na het eten ben ik meteen op de bank gaan liggen en heb ik geprobeerd in slaap te vallen. Ik weet dat daarna de pijn wat afneemt. Ik had een deken over mijn hoofd getrokken, want het licht was erg vervelend aan mijn ogen. Rond half 8 heb ik het opgegeven en ben ik naar boven gegaan want ik kon me gewoon geen houding meer geven.

Toen ik boven was, begon de hel pas. De hoofdpijn werd ondragelijk en ik heb gewoon liggen te huilen van de pijn. Iets wat ik eigenlijk nooit doe. Dennis kwam naar boven en vroeg hoe het ging. Nou, het ging echt NIET. De pijn was echt verschrikkelijk! Van al die keren dat ik heftige hoofdpijn heb gehad, was dit echt het ergste want zo’n pijn heb ik nog nooit in mijn leven gehad. Dennis belde de huisartsenpost en de assistente wilde mij spreken. Ik merkte dat ik niet goed kon praten, mijn mond leek wel verdoofd en half verlamd. Echt heel erg eng! Ze vroeg om mijn gegevens en welke klachten ik had. Of ik mijn hoofd kon bewegen (ja), of ik moest braken (Nee, wel beetje misselijk), of ik licht kon verdragen (nee) enzovoorts. Ze zou overleggen met de dokter en dan belde ze me binnen een uurtje terug. Een uur?!

De pijn werd erger, de pijnstillers leken niet te werken en toen begon het braken. Een koud washandje leek enigzins te helpen, maar de pijn nam helaas niet af. De assistente van de huisartsenpost belde terug en zei dat er niets alarmerends was en dat het waarschijnlijk heftige spanningshoofdpijn was. Ik verdelde dat ik had moeten braken en toen werd ze even stil. Ik moest haar terugbellen als ik meer moest braken. Ik mocht ibuprofen en paracetamol pakken en dat zou misschien helpen.

Nadat ik had opgehangen vroeg Dennis of hij Kelly moest bellen zodat ze kon komen, dat vond ik wel erg fijn dus Kelly werd gebeld en ze kwam vrij snel. Ondertussen begon de pijnstiller eindelijk te werken en langzaam nam mijn hoofdpijn af. Ik heb evengoed terug gebeld naar de huisartsenpost en ze hadden toch liever dat ik even langs kwam voor controle. Eenmaal daar aangekomen was ik vrij snel aan de beurt en daar werd me verteld dat het inderdaad migraine was. Ik ga binnenkort ook een afspraak maken mijn mijn huisarts om te kijken of ik er medicijnen voor kan krijgen die ik kan innemen zodra ik voel dat het weer op komt.

Op dit moment gaat het wel met me. Mijn hoofd is nog erg verdooft en ik heb ook lichte hoofdpijn. Maar dit is gelukkig lang niet zo erg als gister. Wel ben ik ontzettend moe, ondanks dat ik heel erg goed heb geslapen. Ach, dan kan ik blij zijn dat over een paar uurtjes het weekend begint ^_^

Goed, mijn pauze zit er weer op dus ik ga weer aan de slag.

Ik wil jullie allemaal nog een fijne dag en alvast een heel fijn weekend toe wensen, geniet van het lekkere weer!

Gepubliceerd inAlgemeenPersoonlijk

7 Reacties

 1. Eveline Eveline

  Ahw wat vervelend!

  Ik heb dat dus ook gehad. Een hele tijd hoofdpijn, elke dag, ‘s ochtends ging het wel, maar om 2uur was het niet meer om te hebben. Naar de dokter geweest en daar bleek dus dat ik migraine heb. Ik had niet echt het idee – van wat ik wist van migraine – dat dat het zou zijn, maar iedereen schijnt het anders te hebben. Of zoiets. Wat ik wel weet is dat het heel vervelend is, vooral dat de projectgenoten op school geen rekening ermee houden en doen alsof ik me aanstel, maar als ik aangeef dat ik iets niet kan, kan ik het niet, klaar.

  Ik hoop dat je ermee om kunt leren gaan, ik heb wel medicijnen ervoor gekregen, die geven ze schijnbaar als niets meer helpt. Die moet ik 3x per dag innemen en die lijken wel te helpen šŸ™‚ Misschien krijg jij ook zoiets, dat zou iig fijn zijn!

  Sterkte ermee!

  Liefs,
  Eveline

 2. Vervelend zeg! Mijn vriend heeft er altijd last van, gelukkig ik nooit. Sterkte ermee

 3. Brr, vind dat altijd zo naar en eng klinken! Sterkte!

 4. Wat erg zeg, beterschap meid! Heb er zelf ook weleens last van, het is gewoon zo vervelend.

 5. Bah ja ik weet er alles van! Beterschap lieverd dat is echt heel naar.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: