Spring naar inhoud

Gehaakt: Granny Stripe Deken

2010-11-07_Deken01

Op 7 november 2010 begon ik aan de GrannyStripe Deken. Ik begon met het maken van 300 lossen en daarna volgde ik deze tutorial van Attic24 om de deken af te maken. In het begon was het flink tellen, omdat je moet beginnen met een meervoud van 3. Maar op het moment dat je begint met het haken van de granny stripes, gaat het snel!

2010-11-09_Deken01

2010-11-14_Deken01

2011-01-04_Deken05

Een dikke 5 maanden later, op 23 maart was het zo ver: de deken was klaar! En ik zeg jullie heel eerlijk: ik ben er ontzettend trots op! Hij is nu 1,75 x 2,25 meter, een genot om onder te liggen tijdens een koude avond maar ook een genot om erop te zitten tijdens een picknick in de tuin! Zo’n deken (of sprei) is gewoon heel erg handig voor binnen en buiten het huis. Het was ontzettend leuk om hem te maken en voor zover het ging, het proces bij te houden.

2011-02-20_Deken03

2011-02-20_Deken04

Op dit moment ben ik met meerdere haakprojecten tegelijk bezig, waaronder twee andere grannystripe dekens. Eentje is hetzelfde als dezen, maar dan met blauw. Die andere wordt een Grannystripe rainbow deken en wordt gehaakt met katoen in plaats van acryl. Het proces van deze deken ligt momenteel wel stil omdat het katoen welke ik nodig heb, op is. Ik ben benieuwd wanneer ik die dekens af zal ronden! Al denk ik dat dát nog wel een poosje kan gaan duren. Met dit mooie weer werk ik liever aan wat kleinere projecten zoals gehaakte vlaggetjes. Maar hierover volgt binnenkort een ander artikel.

20110323_Deken003

20110323_Deken001

20110323_Deken002

Ik wens jullie nog een hele fijne dag, geniet maar lekker van het mooie weer!

Gepubliceerd inCreatief

23 Reacties

 1. Die is super mooi zeg en wat onwijs knap dat je die helemaal zelf gemaakt hebt.

 2. Oh dit ziet er echt super mooi uit! Is kijken of ik hier ook het doorzettingsvermogen voor hebt

 3. Wow Kathy!
  Echt mooi, ook die foto’s =D Hierdoor krijg ik ook weer zin om te haken! Ik wil mijn Granny Square Deken gaan maken ^_^ hoop dat hij mooi wordt en dat jij mij nog even wil helpen =P

  Maar echt super mooi!

  Ben trots op je dat je dat kan!!

  <3 you

 4. Wow super mooi geworden! Echt gaaf om dat zelf te kunnen maken =)

 5. Wat een supergave deken! Die wil ik ook gaan haken! ^_^
  Ik ga gelijk de tutorial bekijken 😀

  • Bedankt! En ja, hij is gaaf he? Ben hem nu ook in het blauw aan het maken n_n

 6. Ik kijk gelijk naar de tutorial, maarre, kun je ‘m niet in het nederlands plaatsen? 😉

  • Ehm.. nou ik zal je heel eerlijk zeggen dat ik het vertalen erg moeilijk vindt, maar ik zal het proberen, goed? Eigenlijk is het niet heel erg moeilijk! Kun je granny squares haken?

 7. Whow wat een mooie deken, wel een hele klus maar zeker de moeite waard, ik krijg steeds meer zin om er ook aan te beginnen. Hoeveel wol heb je gebruikt voor deze deken?

 8. Wauw, Kathy! Ik vind je deken echt schitterend! Ik ben gek op die combinatie van roze, wit en grijs. Ik ga gauw verder kijken op je blog naar je andere creaties.

 9. Hallo! Ik ontdek je (ontzettend leuke) blogje. Wat een superdeken. Wow, echt te gek! Heb je dit gehaakt met acryl? Van Populair toevallig?
  Ik ga je volgen hoor!!
  Groetjes,
  Esther.

 10. Echt super mooi geworden :). Je hebt me geinspireerd en ik ben sinds een paar maanden een granny square deken aan het haken. Dat gaat wel een zware bevalling worden hoor, ik ben nu bijna klaar om de eerste twee rijen aan elkaar te haken, haha. Dan denk ik dat stripes een stuk makkelijker zijn, omdat je niet constant van kleur hoeft te wisselen.

 11. Wauw hij ziet er echt supergaaf uit! #jaloers

 12. Wow echt een mooi creativiteit van jou <3 Lekker groot en leuke kleuren.

 13. maartje maartje

  Hoi Kathy,

  Hij is echt zó prachtig geworden! Ga je de foto’s van de blauwe ook posten?
  Hoeveel bollen heb je ongeveer nodig gehad?! Echt wel veel lijkt me….
  En, het is inderdaad een inspiratie. Erg gaaf. Ook je foto’s zijn zo mooi.

  Veel haakplezier nog!
  Groetjes Maartje

 14. Mhaire Mhaire

  Wauw! Echt fantastisch!
  Ik ben nu zelf ook bezig met een granny stripes deken, en hij vordert al aardig. Ik vroeg me alleen af hoe je die mooie witte rand er omheen hebt gehaakt. Wat voor steken heb je daarvoor gebruikt, en in welke steken haak je ze?

  • Ik ben begonnen met een rand van grannystripes, dus hetzelfde als de deken zelf. Die heb ik volgens mij tussen de laatste steken gehaakt. Ik geloof 3 rondes. Daarna heb ik een ronde stokjes gehaakt in elke steek. Als laatste heb ik in elke steek een vaste gehaakt. Ik ben benieuwd naar jouw deken!

 15. Edith Edith

  Wat een mooie deken zeg. Hoeveel wol heb je hiervoor nodig gehad. En is dit gemaakt met wol van de Wibra of heb ik dat verkeerd begrepen

 16. Hoi katy ik zag je mooie deken en kreeg gelijk de kriebels om er ook weer een te maken
  En ben gelijk begonnen als het klaar is zet ik het direct op mijn blog ik ga je zeker blijven volgen

  Gr marie-louise

 17. rita rita

  op dat project mag je heer fier zijn, het is echt heel mooi, ook de kleuren combinatie.

 18. rita rita

  :hey: het is een heel mooi project, een mooi deken je mag er fier op zijn :wave:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: