Spring naar inhoud

Lichamelijke Schoonmaak

Vrijdagavond ben ik samen met Kelly, haar vriend JR. en een collega van haar vriend JS. naar een Energetische therapeute geweest. JR is al een aantal keren bij haar geweest voor verschillende massages en ‘therapieën’ en toen hij me erover vertelde, leek het me ontzettend interessant. JR vertelde dat deze therapeute ook sessies deed met groepen en toen werd ik uitgenodigd met met hun mee te gaan. Dit wilde ik wel heel graag omdat ik zo’n soort zaken altijd heel erg interessant vindt. Totaal niet wetende wat ik kon verwachten, gingen we vrijdagavond naar de therapeute toe. We kregen een lichamelijke reiniging en het enige wat we mee moesten nemen was een bak waar je voeten in pasten en een handdoek. Nou, daar werd ik wel er nieuwsgierig door!

Toen we eenmaal bij de therapeute aan waren gekomen, kregen we een grote kop thee die gezet was van een wortel van een bepaalde plant.. het spijt me, maar die was best wel smerig. Er zat een hele bittere nasmaak aan, al werd dat wel een beetje weggenomen door de honing die we erin konden doen. Deze thee was goed voor je gal en darmen. Ondertussen vertelden we met z’n allen over ditjes en datjes en legde de therapeute uit hoe zij in dit beroep was gerold en wat ze er nog meer bij deed. Toen we de thee op hadden, kregen we een ander soort thee gemaakt van een andere plant gemengd met besjes welke wel lekker was om te drinken. Ook deze thee was goed voor verschillende organen.

Na de thee, gingen we de bakken met heet water vullen en hierin werd een flinke schep Himalaya-zout opgelost. Terwijl we onze voeten op warmden in het hete water, kregen we allerlei informatie tehoren over onder anderen de zuren in je lichaam en de klachten die je hiervan kunt krijgen. Aangezien ik een flink aantal klachten had, kreeg ik de tip om eens te kijken naar mijn eetpatroon om daar iets in te veranderen. Na een minuut of 20 werd het tijd om onze voeten te drogen en mochten we naar boven gaan. Hier kregen we een speciale kleibehandeling.

Er werd een speciaal soort klei gemaakt die op ons lever werd gelegt. Deze klei was ontzettend koud, daaroverheen werd een katoenen lapje gelegt met daarop een warm elementje van ongeveer 45 graden. Dit verwarmde de klei goed waardoor de klei zijn werk ging doen: De klei haalde namelijk de opgeslagen afvalstoffen uit je lever. In de eerste instantie vroeg ik me af of het uberhaupt wel zou werken en hóe het dan kon werken. Dit werd me al gauw duidelijk want de warmte werd steeds intenser en begon naar een specifieke plek te trekken. Ondertussen werd er rustgevende muziek gedraaid en ging de Therapeute in de weer met klankschalen. Deze klankschalen hebben effect op water, het verookzaakt trillingen en aangien een persoon tussen de 70-80% uit water bestaat, is het best rustgevend. Alleen begon ik ondertussen echt pijn te krijgen aan mijn lever. De warmte was veranderd in intense hitte op één specifieke plek waardoor het leek alsof er een gloeiende naald helemaal door mijn lichaam heen prikte. Later werd me uitgelegd dat het betekende dat er op die plek een grote ophoping van afvalstoffen zat, wat werd aangepakt door de klei. Ik zal heel eerlijk zijn: als deze behandeling nog langer had geduurt, had ik het warmte-element van me afgegooit want dit was echt ontzettend pijnlijk! Zodra het elementje van mijn lichaam af was, verdween de hitte en de pijn onmiddelijk. Dat was wel heel erg vreemd omdat het elementje dus lang niet zo heet was als ik voelde!

Na deze behandeling hebben we nog wat nagepraat en toen we op de klok keken, was het gewoon al 22.30 uur! Tijd om naar huis te gaan en alles eens te laten bezinken. We hebben met dit groepje afgesproken om voor de zomervakantie, nog eens een keer deze sessie te doen, omdat het ons allemaal erg goed was bevallen, op de kleibehandeling na. Maar ik verwacht dat ik de volgende keer minder last zal hebben, omdat ik mezelf vanaf NU ga verplichten, veel meer water te drinken zodat die afvalstoffen makkelijker mijn lichaam kunnen verlaten.

Al met al: een ontzettend leerzame, leuke, gezellige en interessante avond die zeker voor herhaling vatbaar is!

Gepubliceerd inEten & DrinkenPersoonlijk

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: