Spring naar inhoud

Recept: Spaanse Tomaten cappuccino

Photobucket

Een paar weken geleden zijn Dennis en ik bij mijn tante gaan eten. Ze had toen als voorgerecht Spaanse tomaten cappuccino gemaakt en die was zo ontzettend lekker dat ik hem zelf ook eens wilde maken. We kochten de ingrediënten en gister heb ik hem zelf gemaakt. Het is echt heel simpel maar super lekker!

Ingredienten:
1 kilo rijpe tomaten
1 – 1,5 teentje knoflook
4 bosuitjes
1 grote ui
1 – 1,5 bouillonblokje
1 pakje slagroom
peper
zout

Bereiding:
Klop eerst de slagroom luchtig en voeg daar flink wat peper aan toe (let op: geen suiker!). Zet de slagroom in de koelkast.

Snij de ui, bosuitjes en knoflook fijn en laat het in een soeppan op een klein vuurtje in een beetje boter of olie glazig worden. Let op dat het niet bruin wordt. Snij de tomaten in blokjes en voeg ze toe. Laat de tomaten op een laag vuurtje gaar worden. Zodra de tomaten voldoende vocht hebben afgegeven kun je het bouillonblokje naar eigen smaak toevoegen. Laat alles ongeveer 15 minuten doorkoken. Haal dan de staafmixer door het geheel en pureer het goed. Voeg naar eigen smaak eventueel wat zout toe. Het is verstandig om daarna de soep door een zeef te halen om de kleine pitjes van de tomaten en de velletjes eruit te halen. Daarna kun je de tomatensoep in glazen schenken met daarbovenop de peper-slagroom. Zo lijkt het net een cappuccino!

Photobucket

Wij hadden alleen het recept ietsje aangepast, we hadden namelijk 1,5 knoflook gebruikt en daardoor was de tomatensmaak ondergeschikt geworden. Ik heb daarom nog een klein potje tomatenpuree toegevoegd en een glaasje water omdat het erg dik was geworden. Eigenlijk is het de bedoeling dat je alleen het vocht van de tomaten gebruikt maar ik vond het op deze manier lekkerder. Gewoon goed proeven en kijken wat je zelf lekker vind.

Smakelijk eten!

Gepubliceerd inEten & Drinken

6 Reacties

  1. Oh dit ziet er HEERLIJK uit. 😮
    Mooie foto ook 😀

    • Dank je wel! En het is ook super lekker! Vanavond ga ik er weer lekker van snoepen =)

  2. Jammie jam, ziet er lekker uit.Geniet er maar van.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: