Spring naar inhoud

Storm: 26 augustus 2007

2007-08-26_tornado05

Het was een bewolkte dag, eentje die ik nog niet eerder hadden meegemaakt tijdens de eerste maand van mijn stageperiode op Aruba in 2007. Het leek Emmy en mij een perfecte dag om wat af te koelen op het strand bij het Tamarijn Hotel en bij de Ocean View bar. Rond een uur of 11 namen we dan ook de bus naar het strand en toen we aankwamen, bleek het lekker rustig te zijn.

We zochten een mooi plekje uit en begonnen te genieten van de vrije zondag. De volgende dag begon onze 2e stageweek, dus het was nog een beetje spannend allemaal. Naarmate de tijd verstreek, zag ik hele donkere wolken vanuit het binnenland richting de zee trekken. Ik vond dat het er erg interessant uitzag en begon wat foto’s te maken.

2007-08-26_tornado07

Op een gegeven moment raakte Emmy en ik in gesprek over iets, maar ondertussen bleef de donkere lucht wel een gedeelte van mijn aandacht vasthouden. Zo nu en dan keek ik dan op, om te zien waar de lucht naartoe dreef en of de storm los zou barsten. We zaten gelukkig wel onder een rieten parasol dus beschutting hadden we wel. De zee lag links van mij en het binnenland rechts van mij. Ik zat recht tegenover Emmy, met haar te praten toen ik plotseling iets zag bewegen vanuit mijn linker ooghoek. Ik keek naar de zee, waar zojuist de donkere lucht boven dreef en ik zag iets heel eigenaardigs: het water begon omhoog te spetteren! Ik probeerde te bedenken waardoor dat zou komen en ondertussen begon het spetteren steeds wilder, hoger en breder te worden. Toen ik beter keek, zag ik dat de spetters niet zomaar spetterde, maar dat ze draaide. Ik riep naar Emmy en begon wild te gebaren want ik kon geen woord uitbrengen. Ik pakte mijn camera uit mijn tas en rende richting het water en ondertussen was het duidelijk: Het was een tornado!

2007-08-26_tornado01

2007-08-26_tornado02

Half hysterisch van geluk begon ik foto’s en filmpjes te maken van het mooiste natuurwonder dat bestaat. Sinds dat ik voor de eerste keer de film ‘Twister’ heb gezien toen ik 8 jaar oud was, was mijn grootste wens om ooit in mijn leven een echte tornado te zien. Nou, deze droom kwam dus NU uit! Ik was zo gefixeerd op het water dat ik nog niet omhoog had gekeken naar de donkere wolken boven ons, dus toen ik dat deed, schrok ik enorm. De slurf van de tornado zat namelijk récht boven ons hoofd!

2007-08-26_tornado04

Toen kwam een lichte paniek opzetten. Wat als de tornado aan land kwam? Wat moesten we dan doen? Zou het gevaarlijk worden? Ondertussen bleef ik foto’s maken en filmen. Emmy had stom toevallig haar film-camera meegenomen en was ook aan het filmen. Dat was maar goed ook, want de tornado bleef vrolijk op het water ronddartelen.

2007-08-26_tornado03

2007-08-26_tornado06

Toen de tornado was opgelost, kregen we te maken met heftig onweer en zware regenval. Dit belette ons niet om een frisse duik in de zee te maken (Ik weet het, zwaar gestoord!). Dit was trouwens de aller eerste keer dat ik het koud had op Aruba, haha! ‘s Avonds toen we thuis kwamen, leek het alsof het allemaal maar een droom was. Gelukkig hebben we voldoende filmpjes en foto’s wat het tegendeel bewijst!

Gepubliceerd inGezelligheidPersoonlijk

6 Reacties

  1. Wow prachtige foto’s zeg, maar minder leuk dat er storm was.Voor jouw ook nog gelukkig nieuwjaar.

    • Jij ook nog een gelukkig nieuw jaar! En bedankt voor je compliment 🙂

  2. Prachtige foto’s wel scarrry zeg…

  3. Wow gaaf. Ik heb ook altijd zo’n drang gehad om een tornado te zien, hoewel het me ook erg eng lijkt.

    Hele hele hele toffe foto’s.

    • Dank je wel 😀 En het is ook echt zo super gaaf om het in het echt mee te maken!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: