Spring naar inhoud

Doel 027 – Laat je ogen opmeten..

20111125_Bril_00

Al weken lang had ik er last van: hoofdpijn. Nadat ik bij de huisarts was geweest vanwege mijn migraine-aanval in april, begon ik een soort van ‘hoofdpijn-dagboek’ bij te houden. Ik kwam erachter dat ik verschillende soorten hoofdpijn heb. Naast de normale menstruatie-hoofdpijn, heb ik soms ook last van spanningshoofdpijn wat een enkele keer dus uitgroeit tot migraine. Deze soorten hoofdpijn kan ik nu dus herkennen, alleen de constante hoofdpijn niet. De dagelijkse hoofdpijn waar ik ondertussen aan gewend was geraakt maar wat me wel mateloos irriteerde en waardoor ik elke dag ontzettend moe werd.

Op een bepaalde vrijdag was het weer eens zo ver en toen zei Dennis tegen mij dat ik mijn ogen nog maar eens op moest laten meten. Twee jaar geleden had ik dat al eens laten doen bij de Pearl. Alleen hebben ze me daar zonder echt goed te kijken meteen weer weg gestuurd met de mededeling dat mijn ogen perfect waren. Maar goed, de volgende dag liepen we samen de opticien binnen en mijn ogen werden opgemeten. Ik had maar een hele lichte minsterkte, -0,5. Hiervoor zou ik dus eigenlijk geen bril hoeven te dragen. Maar dat was niet alles. Uit deze meting is gebleken dat ik een kleine afwijking in mijn ogen heb. Het beeld wat op mijn rechter-oog valt, komt net iets lager op mijn netvlies dan het beeld van mijn linker-oog. Hierdoor moet ik mijn ogen continu onder spanning zetten om dit recht te trekken. Dit verklaart dus de hoofdpijn!

Dus toen gingen we een bril uitzoeken en geloof me, dat viel niet mee! Ik liep al binnen met de gedachten: “Een bril staat me helemaal niet”! Ik kreeg verschillende soorten monturen opgezet en in de eerste instantie wilde ik voor een dun, klein en onopvallend montuur gaan. Toen kreeg ik een groter en donkerder montuur in mijn handen geduwd. Mijn eerste gedachte was: No Way! Maar toen ik hem op zette, was iedereen in de winkel enthousiast. Ja iedereen in de winkel want andere klanten gingen zich er ook mee bemoeien, wat overigens erg leuk was haha! Ik twijfelde echt heel erg tussen twee monturen, een dun en onopvallend montuur en dan donkere opvallende montuur. Kelly was helaas een dagje weg en kon me niet helpen. Gelukkig kon ik wat fotootjes doorsturen zodat ze toch haar mening kon geven en uiteindelijk is het toch dat donkere, opvallende montuur geworden. En echt waar: ik ben er ontzettend blij mee!

20111125_Bril_01

De eerste week heb ik me trouwens heel erg geërgerd op de bril. Mijn ogen moesten wennen, ik had nog steeds hoofdpijn en die stomme randen van de bril zaten me in de weg! Om nog maar te zwijgen over die irritante plekken op de bril die er om de haverklap op kwamen te zitten. Pff.. Maar gelukkig ging het die week daarna al stukken beter. Ik had vaker momenten dat ik dacht: “Hey dat is waar ook, ik heb een bril op”! Nu ben ik er eigenlijk al helemaal aan gewend. En de hoofdpijn? Ja, die is weg!

Gepubliceerd in101 DoelenPersoonlijk

5 Reacties

 1. wat fijn dat het zo goed werkt! 😀 en ik vind ‘m heel tof staan!

 2. Hij staat je hartstikke goed!
  Ik heb zelf ook een bril, een groot montuur met kleurtjes waarvan ik echt nooit gedacht had dat hij mij zou staan. Ik draag mijn bril niet altijd, maar wel bij het auto rijden, lange dagen, donkere dagen en wanneer ik moe ben.

  Wel super dat je het effect al merkt. Ik moest bij mijn eerste bril ook zo ontzettend wennen. Mijn neus ging er pijn van doen. xD

 3. Bril staat je hartstikke goed! Ik merk sinds ongeveer twee weken dat ik automatisch naar het computerscherm buig omdat ik het niet meer zo goed kan zien. Ook steeds vaker last van hoofdpijn. Moet binnenkort ook maar eens naar de opticien xD

 4. Wat staat hij je leuk!!! :yep

  Ik heb ook een bril, al jaren, maar ook altijd voor een “zo-min-mogelijk-opvallen” modelletje (montuur-loos) gekozen. Ik wil de volgende keer toch ook eens een wat meer sprekend model proberen, ben beniewd of mij dat uberhaupt wel staat.

  Ben je inmiddels helemaal aan je bril gewend?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: